בהודעה צוין כי "החלה נחושה לשמור על אסיפת ההכנה לאורך כל התקופה שבין ה-8 ל-12 בינואר שלאחר מכן בתוך המטרופולין של טריפולי", והביאה כי "הדגש השתנה לעמדה על כל המפלגות שישתפו פעולה באופן פוליטי כדי לבחור את נציגיהן עבור האסיפה, כך שאפשר להקיף את כל המרכיבים של בני האדם הלובים ללא כל מסיבת יום הולדת".
בפגישה הוזכרו "הצעדים ההגיוניים שאושרו באמצעות ועדת המכינה בוועידותיה הנוכחיות לכינוס ישיבת ההכנה לפיוס כלל ארצי".
בתורו, ג'קוסו אישר "הסיוע האפריקאי למשימת הפיוס בלוב, לעבור לשלב היציבות ולבנות מדינה דמוקרטית, והביע את המחויבות של המקומות הבינלאומיים של האיחוד לעזור ללוב במסמך זה עם מומחיות והתייעצויות." בהתאם לקביעה.
המועצה הנשיאותית מובילה את מסמך הפיוס ברחבי הארץ, כפי שהציגה ב-6 באפריל 2021, הקמת ועדה ארצית מוגזמת לפיוס, כדי לברר את ההבדלים בין הלובים.
משקיפים זוכרים כי "הקמת פיוס בין הלובים וחיבור גשרי חמלה בין בני האדם בשלושת האזורים (טריפולי, קירנאיקה ופאזאן) מאפשרת בניית קומה מתאימה לבחירות הוגנות שתוצאותיהן כלליות בכל, ארגון חברתי ופוליטי הסכם לבנות מחדש את הממלכה הלובית על יסודות תקינים".
בכל אסיפה אחרת עם צמרת משלחת התמיכה במקומות הבינלאומיים המאוחדים בלוב, עבדאללה בטילי, בלבל אל-לאפי את הצורך כעת לא לבזבז זמן נוסף מבלי לפתור את טכניקת הבחירות, ובירך על מה שנאמר בתדרוך האחרון של בטילי ל- מועצת הביטחון.
ביום שישי קרא באטלי, בתדרוך מוקדם יותר ממועצת הביטחון של האו"ם, לחפש מנגנון הזדמנות לטהר את האסון הפוליטי המודרני בארה"ב, במקרה שבית הנבחרים והאומה לא יסכימו על יסוד חוקתי המוביל לבחירות.
בהודעה שפורסמה באמצעות מועצת הנשיא נאמר כי הפגישה עם אל-לאפי ובתילי סקרה את יוזמתה של מועצת הנשיאות להתמודד עם גורמים שנויים במחלוקת, להגיע להגשמת כלל חוקתי, לדבר על רקורד הפיוס בכל הארץ והצעדים המורחבים של מועצת הנשיאות. לארגן את הכנס המכליל המאפשר לך להשיג פיוס.
אל-לאפי בלבל, בהתאם לקביעה, את ההתלהבות של המועצה הנשיאותית להפוך את פרויקט הפיוס הלאומי להישג, והצביע על חשיבותו של לוח הדיון ההכנה שיתקיים בינואר הבא.
בשליחותו, שיבח שליח האו"ם את יוזמת המועצה הנשיאותית להשיג הסכמה בין הצדדים לאופן הפוליטי, ושיבח את המדרגות שננקטו באמצעות מיזם הפיוס הכלל-ארצי, וחזר על סיוע משלחת האו"ם למאמצים אלה.
ב-8 בדצמבר, המועצה הנשיאותית הציגה יוזמה לפתרון האסון באמצעות ישיבת התייעצות בין שלוש המועצות (המועצה הנשיאותית, בית הנבחרים ומועצת האומה הטובה ביותר), בתיאום עם בטילי.
לוב עדה לאסון פוליטי המיוצג במאבקן של שתי ממשלות על כוח, הראשון הוא שלטונות פתחי בשגה, שהתמנה באמצעות הפרלמנט, והשני הוא ממשלתו של עבדול חמיד אל-דבאיבה, שמסרב למסור אנרגיה למעט רשות מרכזית שמונתה באמצעות פרלמנט נבחר חדש.
כדי לתקן את המשבר, המיקומים הבינלאומיים המאוחדים פרסמו יוזמה להקמת ועדה של מעון הנציגים ומועצת המדינה שתסכים על בסיס חוקתי שיוכל להוביל את ארה"ב לאותן בחירות, אולם הדבר מתקדם באיטיות על רקע שינויים מחודשים בין המדינות. 2 צדדים.
המשרד מסר, בהודעה, כי "הבחירות לפרלמנט, שחלו בתוניסיה ב-17 בדצמבר, מהוות צעד ראשוני חיוני לקראת החזרת המסלול הדמוקרטי של ארה"ב".
"שיעור ההצבעה הנמוך מחזק את הצורך להגביר את ההשתתפות הפוליטית בחודשים הקרובים", הביא המשרד.
ומכיוון ששיטת הבחירות נמשכת עד 2023, וושינגטון מאשרת מחדש את המשמעות של אימוץ רפורמות שלמות ומובנות מאליהן, הכוללות העצמת בית מחוקקים נבחר, הקמת כתב בית המשפט לחוקה והגנה על זכויות האדם וחירויות היסוד לכל התוניסאים.
"אנחנו נשארים מסורים לשותפות ארוכת הטווח בין 2 המדינות, ואנחנו יכולים לשמור על סיוע לשאיפותיהם של בני האדם התוניסאיים לרשויות דמוקרטיות ואחראיות, שתגן על חופש הביטוי וההתנגדות ותומכת בחברה האזרחית", נמסרה הטענה.
"אנו מאשרים מחדש את המשמעות של אימוץ רפורמה מלאה וברורההוא בתוניסיה," הוא הציג.
מחלקת הממלכה של אמריקה סיכמה, "אנו מפצירים ברשויות התוניסיות לנקוט בצעדים החיוניים להתמודדות עם האסון הפיננסי המודרני ולרכוש איזון ושגשוג לתקופות ארוכות עבור כל התוניסאים".
ראש הרשות ללא משוא פנים לבחירות, פארוק בואסקר, הודיע כי אחוז ההצבעה היה היעיל ביותר שמונה.8%.
בהתאם לבואסקר, מחיר ההשתתפות הנמוך נובע מ"היעדר כסף פוליטי מושחת וחו"ל והיעדר שימוש במימון ציבורי", בנוסף ל"המרת תקנת הבחירות ואימוץ מכונת ההצבעה על אנשים, בהמשך להשפעת קריאות החרם שהוצאו באמצעות חלק מהאירועים והתוספים של הסצנה הפוליטית בתוניסיה".
0 תגובות