Advertisement

Responsive Advertisement

אוניברסיטאות פרטיות הכריזו על הקמת תאי משבר, ופרסמו הצהרות הקוראות לסטודנטים שלהן לנהוג במשנה זהירות על רקע האפשרות להיות ממוקדים במעשים אלימים, עקב סירוב נוכחותם של מהגרים אפריקאים במדינה על ידי חלק מהסורים

 

מסע השיווק המתגבר בתוניסיה נגד מהגרים ממקומות בינלאומיים באפריקה שמדרום לסהרה מעורר דאגה רבה באוניברסיטאות אישיות, במיוחד בקרב סטודנטים שלומדים את השכלתם בתוניסיה, בעקבות הצהרותיו של נשיא תוניסיה קאיס סייד על "אגודת נוכלים" שאורגנה ב תחילת המאה הזו לסחור בהרכב הדמוגרפי של תוניסיה מכל דרך ההתיישבות של מהגרים חריגים מאפריקה שמדרום לסהרה.


המכללות הצהירו בהצהרותיהן שהקצו יועצים פליליים שיסייעו לסטודנטים, זאת בהזדמנות שכוחות הבטיחות מונעים אותם בהקשר של רדיפה אחרי מהגרים בלתי סדירים.


יותר מ-8,000 סטודנטים ממדינות אפריקה שמדרום לסהרה ממשיכים את הכשרתם באוניברסיטאות בתוניסיה, אפילו כשהאוניברסיטאות מחפשות למשוך סטודנטים נוספים מהמקומות הבינלאומיים.


נשיא האוניברסיטה הארצית להשכלה גבוהה לא ציבורית, מוחמד דמק, מביע את דאגתו מהשפעת "הגזענות הגוברת בהתנגדות למהגרים אפריקאים", וציין כי "האוניברסיטה תבקש רשמית מהממשלה לשלוח הודעות הרגעה לאוניברסיטה. תלמידים ולהגן עליהם מכל מיני התמקדות".


דמק ייעץ לאל-ערבי אל-ג'דיד, "המכללה להשכלה גבוהה קוראת להסדר מהיר של מצבי התושבות של החוקרים, בעיקר על סמך תעודת הרישום שהונפקה באמצעות המכללות, במטרה לוודא שהם עשויים להיות לא נרדף עוד באמצעות כוחות הבטיחות".


נשיא האוניברסיטה הלאומית ללימודים גבוהים אישיים קובע כי "סטודנטים ממדינות אפריקה שמדרום לסהרה מהווים בין 10 ל-15 אחוזים מהכמות הכוללת של סטודנטים במכללות במוסדות חינוך לא ציבוריים", וציין כי "התמקד בהם עם פרקטיקות גזעניות או עיכוב ההסכמה על תהילת תושבות הכלא שלהם מונע מהמדינה מכירות מטבעות בגודל טוב". קָשֶׁה."


דמק מדבר על "היעדר כל ניסיון אותנטי לסייע לאוניברסיטאות אישיות לקדם את זרימת סטודנטים ממדינות אפריקה שמדרום לסהרה, בעוד שמדינות אחרות עושות מאמצים נפלאים בהקשר זה". אוניברסיטאות פרטיות בתוניסיה", וציין כי "הטווח שלהן כבר הצטמצם מ-12,000 סטודנטים ב-2013 לשמונה,000 בזמן הקיים".


בהקשר זהה, המועצה העסקית האפריקאית של תוניס הביעה היום, יום חמישי, את "האתגר העמוק" שלה לגבי הקמפיין האחרון כלפי אפריקאים שמדרום לסהרה בתוניסיה, וידועה כ"שימור קשרים הומניטריים, כלכליים ופיננסיים עם מלווים אפריקאים".


בהצהרה קראה המועצה לרשויות "לשלוח מסר תקיף כדי להרגיע את התלמידים ולספק הנחיות נקיות לכוחות המשטרה לגבי עמדתם בהגנה על ביטחון ובטיחות בני אדם, לצד זכויות הזרים".


המועצה גם גינתה בחריפות "פרקטיקות גזעניות המגוללות מצב של סערה וחשדנות בקרב סטודנטים מדרום לסהרה, הרשומים (רשומים) באוניברסיטאות ובמרכזי הכשרה (בי"ס) בתוניסיה", והדגישה את "דבקותה ברעיונות המייסדים שלה". וערכים אפריקאים".


המועצה גם הביעה את דבקותה בקנס של בני המשפחה ובסטטוס קוו של האמון החיוני בין גורמים כלכליים אפריקאים, וראתה צורך "להבחין בין תושבי הכלא של אפריקה שמדרום לסהרה לבין ההגירה הבלתי חוקית, שיש להסדיר אותה. בהתאם להנחיות המשפטיות התוניסיות והבינלאומיות".


קאיס אמר: שוב אין מפנה

בהקשר קשור, נשיא תוניסיה, קאיס סעיד, הראה שהאשמתו באפליה גזעית היא "שקרים שיועצו באמצעות אנשים שרגילים לכך", המתייחסים לעמדות רבות המגנות את הצהרותיו בנוגע למהגרים ממדינות אפריקה שמדרום לסהרה, ומסר כי "זה אינו בר קיימא להעריך אותי עם מספר כאלה בעניין." קיצוני".


סעיד טען כי "ייתכן שאכן תהיה תוכנית ליישב מהגרים ממדינות אפריקה שמדרום לסהרה ולהחליף את ההרכב הדמוגרפי של תוניסיה", והסביר כי "האומה ומפעליה לא יהיו שאננים בהקשר זה".


בקריאה לנשיא תוניסיה לא "להפר את אזרחי מדינות אפריקה שמדרום לסהרה", והרגיע את האזרחים הפשוטים, הוא הכביד כי "ייתכן שאין דרך לחיות בתוניסיה מלבד חוקית". הם מנוצלים באופן בלתי חוקי בתוניסיה... צריך להחיל את הרגולציה על כולם". לדבריו, "הבעיה הגיעה לכמה מהם לכמות בתי המשפט המארגנים בכמה אזורים של הרפובליקה של תוניסיה".

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות