כנראה שעת המשבר הולכת ומתקרבת, מכיוון שכמה קונים מאבדים את האמון העצמיים בממשלה שנאבקת להחזיר גישה למימון חיצוני לאחר שרשרת של משברים, בהתאם לדו"ח מעמיק שנאמר באמצעות קהילת "בלומברג". חמישי בבוקר.
עלות הביטוח מפני מחדל של חוב ריבוני ב-12 החודשים שלאחר מכן עלתה לתיק מוגזם, ופיתחה חריגה שהבחינה שהפרמיות על חוזים ל-5 שנים עולות בהיקף הגדול ביותר אי פעם.
כ-33.7 מיליארד דולר מהאג"ח האירופי של מצרים, או כ-86% מניירות הערך המבריקים שלה בחו"ל, מתחלפים בפער של 1,000 נקודות בסיס על איגרות החוב של ארה"ב, זו כמות החוב המינימלית שצריך להיחשב כלא מופיעה.
"ההיפוך בתוך עקומת ציון האשראי באמת מראה את תמחור השוק באפשרות טובה יותר של סיכון ברירת מחדל בטווח הקרוב", ציטט גורדון פאוורס, אנליסט ב-Columbia Threadneedle Investments בלונדון, את גורדון פאוורס ביום חמישי.
מול האמת הזו, דחתה הקרן המוניטרית העולמית את הערכתה לגבי בקשת חילוץ של 3 מיליארד דולר, אפילו שמצרים לא השיגה מיליארדי דולרים במימון שהובטח ממדינות המפרץ, כאשר הנושים מחפשים הוכחה נוספת לכך שהממשלה זזה. קדימה עם רפורמות האכיפה שהוכרזו בדצמבר. דצמבר 2022.
המחסור בבהירות מקשה על הממשלה לקבל מראש ולקבל את המזומנים שהיא רוצה כדי לכסות את משאלות ההוצאות. בנוסף למתח הזה, ציוני המעסיקים הטרנדיים והנוראים מפחיתים את התחזית לדירוג דירוג האשראי B הנוכחי של מצרים ל"רע" על הוויתור על השבוע הסופי, עם ראייה פסימית נוספת על המצב הפיננסי של ארצות הברית של אמריקה מאשר קרן המטבע הבינלאומית.
כ-33.7 מיליארד דולר של איגרות חוב מצריות, או כ-86% מניירות הערך החו"ל שלה, נסחרות בפער של 1,000 גורמי בסיס על אג"ח של משרד האוצר האמריקאי.
"השוק מתחיל להיות די חסר סבלנות לגבי חוסר ההתקדמות, עם סימנים ותסמינים שהרשויות מהמרות פונקציה קשה ברגע שיש להן את היד החלשה במשא ומתן", קבע פאוורס.
ה-CDS של מצרים לאחד-12 חודשים עלה החודש ב-1,000 גורמי יסוד ל-2,283 בתפוח הגדול של יום רביעי הקרוב. לעומת זאת, ההסדר של חמישה עד 12 חודשים עלה בכ-390 נקודות בסיס ל-1,703 לפחות בתקופה זהה.
איגרת החוב הארצית לפירעון במאי 2024 נסחרת ב-של 82 סנט על הדולר ביום רביעי. החוב לגיל מבוגר יותר נפל עמוק יותר לתוך אזור המצוקה, עם בטחונות לפירעון 2061 ירד בכ-49 סנט.
המדינה של יותר ממאה מיליון בני אדם, שנפגעה קשות בגלי פתע מהקרב באוקראינה, מתמודדת עם משבר הכסף הזר החמור ביותר מזה שנים.
קרן המטבע הבינלאומית מעוניינת לראות הצעות הפרטה של נכסי הממלכה וגמישות ממשית בפורקס המצרי לפני השלמת הבדיקה הראשונה, שהוצעה בעבר להסתיים במרץ.
ארגון הדירוג האמריקאי "מודי'ס" מעריך את מלאי החוב החיצוני הכולל של מצרים בכמאה וחמישים וחמישה מיליארד דולר, בהתאם לנתוני ספטמבר 2022.
מצבים תובעניים בהשקעה
מנהל טווח המחירים בנויברגר ברמן בהאג, הולנד, קאן נזלי הצהיר כי "השוק מודאג יותר ויותר בנוגע לאתגרי מימון" למרות שמצרים לא צפויה לעמוד במחדל בטווח הקרוב.
הוא הביא, "כדי שהסנטימנט ישתנה בצורה נחרצת יותר, נצטרך להסתכל יותר על מדריך מבחוץ, בצורה של צמיחה בתוכנת IMF, האצת הכנסה מנכסים, מדריך המפרץ, או באופן אידיאלי כל הדברים האלה."
בהערכה קפדנית של הסכנות הניצבות בפני מצרים, שירות המשקיעים של מודי'ס הזהיר גם אתמול, רביעי, כי הסכנות ל"קיימות החוב וקיימות החוב" של הרשויות עולות, לאחר התפתחות איטית מהצפוי בהכנסות מנכסים, חידוש משיכת זרמים ופגיעה בנזילות המט"ח.
בעוד שנקודת התורפה של הלירה המצרית מנפחת את ערכן של ההתחייבויות הנקובות במטבעות זרים, מצרים תיאבק להשיג "הנחה משמעותית" ביחס של החוב הממשלתי המוכר לתמ"ג, אותו צפתה מודי'ס ל-91.3% לשנה הכלכלית. 2023.
נטל החוב
ארגון הניקוד מעריך את מלאי החוב החיצוני הכללי של מצרים בכ-155 מיליארד דולר, בהתאם לנתוני ספטמבר 2022, מתוכם 27.5 מיליארד דולר הם התחייבויות לטווח קצר, תוך ציון שלמודי'ס יש את הציון הריבוני הנמוך ביותר עבור מצרים, חלק משלוש קבוצות דירוג דירוג האשראי העיקריות לאחר הורדת הציון בפברואר. פברואר עד B3.
חברת המשקיעים מודי'ס גם הזהירה ביום רביעי כי הסיכונים ל"קיימות החוב וקיימות החוב" של הממשלה הולכים וגדלים.
מודי'ס אמרה, "פרופיל פירעון החוב החיצוני הגדול של מצרים הופך לפרויקט הולך וגובר. בעוד שהרשויות ביצעו פיתוח בגודל טוב.בסיום מקורות מימון חיצוניים ל-12 החודשים הכלכליים של 2024, תוכנית המימון מבוססת גם על קבלת זכות כניסה מתמשכת לשוקי ההון, מה שנותר בלתי אפשרי לאור התשואות המוגזמות החדשניות".
פאוורס ראה, עבור מרכיבו, כי "למרות העובדה שהמשקיעים התגלו כמודאגים יותר ממצרים בחודשים האחרונים, לארצות הברית יש זמן לשחזר את ההנפקות שלה בשנים שלאחר מכן ולהרחיק מחדלים, מהסיבה שהנזילות שלה. המיקום טוב יותר מזה של כלכלות צומחות מדשדשות יחד עם פקיסטן".
0 תגובות