צרכי המפגינים התבססו בעיקר על האשמות לפיהן מועצות המחוז מהוות את אחד השערים לשחיתות ולבזבוז כלכלי, וחוליה נוספת בתוך הצורה המנהלית של אותם מחוזות, במקביל למפגיני תשרין. הפרלמנט העיראקי הצביע ב-28 באוקטובר 2019 לבטל את 15 המועצות המחוזיות שאינן קשורות למקום. מחוז, עם כמאה ועשרים מחוזות מינהליים ותוספת מ-400 נפות, ומועצותיו פורקו אף הם, שכן מועצות אלו אוכלות מדי שנה לא הרבה פחות ממאתיים מיליארד דינר עיראקי (כמאה שמונים מיליון דולר ארה"ב בקירוב), כמו משכורות חודשיות, מחירי בטיחות, לינה ומחירים שונים, כולל מה שנקרא קצבאות סיכון ואירוח.
" "ההפעלה מחדש של המועצות הללו קוראת לשמר את הבחירות". זו הסיבה שיש ניסיון ממשי של הממשלה והפרלמנט, בסיוע פוליטי, לקיים את הבחירות הללו באוקטובר של שנת 2023 שלאחר מכן.
עליווי ציין כי "יש דיאלוגים ממשלתיים-פרלמנטריים וישיבות שמטרתן תיקון חוק הבחירות המחוזיות, אך עד כה לא הייתה הסדר סופי על צורת ההסדרה, ויש פגישות פוליטיות שמטרתן להתקיים במהירות אם אתה רוצה להגיע להסכמה על צורת החוק, לאחר שהסכמת לוועדות עבודה מחדש".
נציג "המסגרת המתאמת" הביא כי "השר העליון מוחמד שיעא אל-סודאני מבקש לבצע שינויים בחלק מהמושלים, לפני הגנה על הבחירות המחוזיות", והסביר כי "הטיולים שלו למחוזות מטרתם להעריך את עבודתו של המחוז. מושלים, והוא גם מבקש לערוך כמה תיקונים חיוניים בתשלום". בחירות עצמאיות, בתיאום עם מעון הנציגים.
מצידו, חבר מועצת מחוז בגדאד המפורקת, סעד אל-מוטלבי, הצהיר בראיון לאל-ערבי אל-ג'דיד כי "הכוחות הפוליטיים הבינו כראוי את הצורך במועצות מחוזיות לפקח על הציורים והביצועים. של הרשויות המקומיות. ממשלות אלו אינן יכולות להישאר ללא פיקוח ואחריות, במיוחד עם אורחות החיים של תקלות וחשדות בציורים של כמה שמרנים במהלך השנים האחרונות.
אל-מוטלבי קבע כי "קיומן של מועצות מחוזיות הוא הכרח חוקתי, שכן הדבר מאושר באמצעות האמנה העיראקית, ולא ניתן להקפיא את עבודת המועצות בהתאם ללוח זמנים מדיני, שכן שיבוש זה של למועצות היו רצונות פוליטיים שתנהל כמה מחוזות דרך כמה אירועים, ותתפקד ללא פיקוח". לה".
הוא הדגיש כי "ייתכן ויהיה הסדר מדיני, ובהסדר עם התאגידים הממשלתיים והפרלמנטריים הרלוונטיים, להזיז את ציורי המועצות על ידי שימור בחירות להן לפני הבחירות המוקדמות לפרלמנט, והבחירות הללו ייקחו שטח בתוך ה-10. בחודש של 12 החודשים הבאים, ואין דרך חזרה תחתון מתאריך זה", וציין כי "הממשלה אני באמת מתחיל לעבוד על הכנת העניינים לקראת הבחירות האלה".
ביום ראשון שנותר, השר העליון מוחמד שיע אל-סודאני ויו"ר הפרלמנט מוחמד אל-חלבוסי אישרו את ההתגברות על המגבלות הנוגעות לדמי הבחירות לניהול בחירות מחוזיות.
ראש קבוצת החפירות באוניברסיטת קיימברידג', כריס הנדר, הצהיר בסיום יום ראשון כי החפירות האחרונות שבוצעו באמצעות אתגר החפירות במערת שאנדאר, הממוקמת בפאתי העיר ארביל בצפון עיראק, תציע מומחיות של הגורמים שגרמו להכחדת הניאנדרטלים, תוך הערה על הצהרה חדשה לגמרי לגבי איתור שרידי פחם, המסבירה חלק מאופן הקיום הניאנדרטלי העתיק.
במשך שנים, צוות חפירות מעבר לים, כמו חוקרים ופרופסורים המתמקדים בארכיאולוגיה מהמכללה של קיימברידג' ומאוניברסיטאות שונות של האיחוד האירופי, עוסק בחפירות משמעותיות באזורים ארכיאולוגיים היסטוריים בצפון עיראק.
ערוץ Rudaw, באזור כורדיסטן בעיראק, ציטט את כריס הנדר שהכריז, "מערת שנדר יכולה להיות גורם במידע על המניעים שהביאו להכחדת הניאנדרטלים", וציין כי "הדעה המנצחת היא שהם היו פחות להיט מאיתנו."
והחפירות החדשות בתוך המערה הביאו, בהתאם לראש הפרויקט, למציאת שרידי פחם המתוארכים שוב לטכנולוגיה שבה חיו הניאנדרטלים, שלדבריו "עשויה להוות נקודת מפנה מציאותית חדשה בהבנת התיעוד של הניאנדרטלים".
מערת צ'נדר הוא עשרוך למרגלות הר ברדוסט בתוך אזור ברזן, בגובה של יותר מאלף מטרים מעל בימת הים, מזרחית לארביל, בירת סביבת כורדיסטן בצפון עיראק. בחפירות קודמות בתוך המערה נמצאו שאריות עצמות השייכות ל-11 אנשים, שצפויות להיות בנות 75,000 שנים.
ובהתאמה למנהל העתיקות של הנהלת העיירה סוראן בנפת ארביל, עבד אל-ווהאב סולימאן, "מה שנקבע במהלך החפירות החדשות מצביע על כך שהניאנדרטלים בישלו, מה שסותר תפיסות קודמות שעומדות בקנה אחד עם אורח חייו מוגבל. לנדידה ולחיפוש, והוא הפך לאכול את מה שגילה מחיי הצומח בדומה לבשר נא."
מוקדם יותר השנה, הרשויות החוקיות באזור כורדיסטן בעיראק הציגו כי קבוצות מאוניברסיטת קיימברידג' בבריטניה ומאוניברסיטת אוטונומה בספרד קבעו שלד אנושי שלדעה שייך לניאנדרטלים במערת שנדר.
היא הציגה ששני הצוותים מתמידים בחפירות ובמחקר במערת צ'נדר, שבה חיו הניאנדרטלים לפני כ-40,000 שנה.
צוות אוניברסיטת קיימברידג' לקח דגימות מרוב שכבות המערה לצורך הערכה ובדיקה. הצוות קבע בנוסף סט של מכונות שיוצרו מעצמות ומעין סלע שלא מתגלה באזור זהה, ונמצא שהאספקה שלו היא העיר ואן בטורקיה היפנית.
העיירה סוראן, הכוללת את מערת שנדר, ממוקמת 110 ק"מ מזרחית למחוז ארביל, בירת המיקום של כורדיסטן בצפון עיראק, ליד הגבול עם טורקיה. היא מורכבת מ-346 כפרים המרוחקים מהעיירה עצמה, ומאוכלסת כיום על ידי כ-20,000 איש. הוא מוקף באמצעות כמה הרים עצומים, מקסימום הר זוזיק, הר קורק והר הנדרין.
0 תגובות