האפשרות של זרימה של המון סודנים שנמלטו מהמלחמה המזוינת למצרים, בדומה להרבה אזרחים מצרים חוזרים, עוררה את דאגותיה של ממשלת מצרים, במיוחד באסון הפוליטי והכלכלי המתון שאו. ס . א . היא כבר סובלת, מה שגרם לפרלמנט לדבר על "תרחישים" להתמודדות עם האסון הזה, כפי שהיא מאשרת. משאבים פרלמנטריים ל"ערבי החדש".
חשש מהתרחבות מלחמת סודאן
איימן סלמה, חבר המועצה המצרית לענייני חוץ, הצהיר בראיון לאל-ערבי אל-ג'דיד כי "בעיית הפליטים הסודאנים עלולה להיות קריטית מאוד", וציין כי "בימים שמעבר לכך, עשרות מאות פליטים סודנים חיפשו מחסה בצ'אד ובאפריקה המשמעותית, מכיוון שהם שני האומות גיאוגרפית ליד סודן, והצהירו כי "לא תמיד נשלל שמאות כאלה יברחו למצרים דרך אדמה, באירוע של הסתעפות של המלחמה המזוינת בצפון סודן".
סלמה הגדיר כי "בצפון סודן, כמו בכל אזור, ישנן מיליציות חמושות אחרות, אך הן אינן סדירות, במקום שבטיות, כ-18 סוכנויות חמושות, ואם הקבוצות הללו מתערבות במלחמה ההיא ומגוייסות, בין אם מהצבא או מהצבא. כוחות סיוע מהירים, אבק השריפה הבוער ייפסק". שתילה ועטינים בסודן, והניצוץ שלו יכולים גם להגדיל את מצרים.
סלמה: אם עשרות ערמות של סודנים יכנסו למצרים, יחצו את גבולות העולם, זה יהווה דאגה קיצונית של בטיחות, כספית וכסף.
הוא הטריד כי "אם עשרות אלפי סודנים יכנסו למצרים, יחצו את גבולות העולם, זה יהווה הגנה קריטית, מצב פיננסי ופיננסי". הוא הציג, "מרחוק ההנחה היא שייתכן וקיים סלולרי לבקרת משברים בדרגה קריטית במצרים, בנוסף לתאים שונים בהיקף של משרדים מגוונים להתמודד עם המשבר הסודני באופן כללי, כי הקושי בפליטים הוא קריטי, וזה יילקח בחשבון על ידי יחידות ותאים לניהול משברים שעוצבו במצרים".
באשר למצרים, הממשלה לא אישרה כעת כמה אנשים נכנסו למעשה לארצות הברית של אמריקה, למרות שהתקשורת הממלכתית הצהירה שיותר מ-3,000 אנשים חצו למצרים מכיוון שהמנע החלה. עד כה, UNHCR, שיש לה 58,995 פליטים סודנים רשומים במצרים, לא פרסמה כעת נתונים על המגוון הרחב של בני אדם שנכנסו בימים אלה לארה"ב. ס . א..
נור חליל, מנהל פלטפורמת הפליטים במצרים, מסר: "הרשויות המצריות לא הכריזו כעת רשמית על סטטיסטיקה כלשהי לגבי מי יכול להיכנס ללא ויזה, מי לא יכול, והדרך להשיג את הדו"ח; וגם לא הודיעו או הסבירו. את הטכניקות להגשת שירות מקלט במעברי הגבול, וגם לא מהן הגישות, אבל, הוא מסר, "נשים, ילדים ובחורים מתחת לגיל 16 ומעל לגיל 50 יכולים לעבור ללא ויזה".
פלטפורמת הפליטים במצרים ציפתה בקביעה באתר האינטרנט שלה כי עם תחילת השבוע השני של המאבק המזוין בסודן, עשויה להיות צמיחה מהירה בתוך מגוון העקורים לכיוון מעברי הגבול עם מצרים, עם ההסלמה המזיקה בטיפול בארצות הברית של אמריקה, המשך המצב ההומניטרי הקשה והצורך של אזרחים רבים להגיע לאבטחת אזורים הרחק מאזורי מלחמה, האזור הגיאוגרפי של מצרים והרחבת גבולותיה היבשתיים עם סודן, ואורחות החיים של הסכם על חופש התנועה והמגורים בין שני המקומות הבינלאומיים שנחתם ב-2004.
הפלטפורמה פנתה לשלטונות מצרים, להכריז באמת על הצעדים הנרגשים לקראת אלו המגיעים למעברי הגבול שלה של אזרחים סודנים ואחרים, ולהבהיר את אלו המורשים להיכנס או לעבור לשטח מצרים ללא אשרה, מי נדרשים לקצור אשרות, והדרך והמצבים לרכישת ויזה.
איזון בתוך התפקיד המצרי
בתוך ההקשר, יעץ העיתונאי הסודני-הודי עז אל-דין לאל-ערבי אל-ג'דיד, "ייתכן שיש איזון וכבוד בתפקוד המצרי עד כה, כיאה לרישומים ולעומקם של בני המשפחה בין שתי המדינות. מצרים מתחילה את אדמותיה לכל הערבים, מסוריה, לוב ותימן, שמתגוררים במצרים כבר שנים". ".
הוא דיבר על כך ש"יש הסדר בין סודן ומצרים, אבל הוא לא מופעל לגמרי, וזה רחוק מההסכם על ארבע החירויות (בית, עבודה, תנועה ובעלות). סודן מיישמת חלק מהוראותיה, ומצרים מחיל גם כמה הוראות".
הוא מסר, "נדרשת סלחנות יתר מהאומה המצרית והקלה על הגעתם של סודנים הנמלטים מהסכסוך בחרטום, שכן הדוגמה הזו תישאר בתודעתם של הסודנים במשך עשרות שנים. באשר לקולות המעוותים המדברים רעות על סודן.במצרים, הם קולות סתרים לא אמינים."
עז אלדין: נדרשת סלחנות רבה יותר מהמדינה המצרית והקלה על הופעתם של סודנים הנמלטים מהמלחמה בחרטום
הוא התעקש: "יכולות להיות השפעה והשפעות על הריגתו של עוזר הנספח המנהלי בשגרירות קהיר בחרטום, במיוחד לאחר שצבא סודאן האשים את כוחות העזרה המהירה בהודעה אותנטית, ומצרים הציגה מגיל צעיר כי זה השתנה נגד מיליציות חמושות בסודן, אבל כשהקרב פרץ הוא נשאר חסר פניות". ".
0 תגובות