צוות "מתאמי התגובה של סוריה" אמר בהודעה בימינו, שבת, כי שיירה זו היא הסופית לאחר הפסקת המנדט של האו"ם (2642/2022) להעברת משאבים הומניטריים מעבר לגבול, עד למעבר ממשי דרך מועצת הבטיחות של האו"ם להוציא החלטה חדשה לגמרי ולמקם אותה לתוקף. במיוחד מכיוון שמועצת ההגנה של האו"ם צפויה לשמר מושב חדש ב-10 בינואר 2023 כדי לספק הצעות חדשות במטרה להרחיב את מנגנון מעבר הגבול.
הקבוצה ציינה כי מגוון טנדרי ההקלה שהושגו על פני קווי המגע הגיע ל-64 משאיות מאז יישום הבחירה, ב-4 קבוצות, כאשר פרק הזמן בין כל אצווה עולה על יותר מחודש. משאב שימושי הומניטרי לאורך זני התפר מייצג אפס.שבעים ושישה אחוזים מהמשאב כולו, גם כאשר עמלת מעבר הגבול שלו היא 99.24 אחוזים, על פי רשומות חדשניות לאחר הפסקת הבחירה וכניסת שיירת המשאבים השימושיים האולטימטיבית ממעבר הגבול באב אל-הווא עם טורקיה.
סאמח אלמסעוד, שנעקר ממדינת הלאום חאמה (באמצע) 5 שנים בעבר, מתבסס כמעט לחלוטין על המשאב שמגיע אליהם, למרות שהוא אינו מספיק. הוא אמר לאל-ערבי אל-ג'דיד: "אני גר בתוך מחנות הפליטים בדיר חסן, ואנחנו משיגים סל מחודש לחודש זה מספיק במידה מסוימת. אם הסל הזה ייפסק, זה יהיה אסון, "בעיקר היום כשהוא נאלץ למנוע את הריצה. אל-מסעוד אומר, "אני חולה במשך שבוע, ושאני לא יכול לבקר בבית המלאכה, שבו עבדתי בעבר בחציבת אבנים", אבל הוא קובע ש"העבודה אינה קבועה".
אל-מסעוד מציין, "אני בן 40 שנה, ושאני תלוי במשאב שימושי שיעזור לי להאכיל את המשפחה שלי, ומניעת זה אומר שאנחנו עוברים רעבים, מכיוון שאנחנו כמו אזרחי מחנה רבים". בקנה אחד איתו, הבאת שיירות הקלה דרך באב אל-הווא "עדיף על הבאתן דרך אזורים הנשלטים על ידי המשטר, כלומר לבזת אותם. עכשיו הם לא יתנו להם להגיע אלינו". אל-מסעוד מסר, "אין לנו כעת אדמה לביית או עבודה נצחית, בעוד דמי המזון גבוהים. לכן, הסיוע צריך לשמור".
הקבוצה המכונה על משתתפי מועצת הבטיחות של האו"ם להתקדם להשגת הסכם ישיר המבטיח את גלישת הסיוע ההומניטרי, במיוחד לאור החשש שהמשאב הקיים ייגמר ועשרות פרויקטים ימנעו את הפנים סוריה, תוך חודשיים לכל היותר.
ב-12 ביולי האחרון אימצה מועצת ההגנה של האו"ם את החלטה 2642 (2022), המחדשת את מנגנון הצגת המשאבים ההומניטריים דרך מעבר באב אל-הווא לסוריה למשך שישה חודשים, הניתנת לחידוש לפרק זמן דומה, בתנאי שייחוד חדש. ההחלטה מתקבלת, וההחלטה קיבלה גם סיוע של 12 מקומות בינלאומיים. צרפת, בריטניה וארצות הברית נמנעו מהצבעה, לאחר שרוסיה, בעלת ברית של המשטר הסורי, סגרה ביום שישי את כוח הווטו שלה במועצת הביטחון של האו"ם כדי לחסום הצעת החלטה מערבית לשימוש במעבר הגבול למשך שנה נוספת.
0 תגובות